“אני סובלת מדלקת פרקים שהיא לא פעילה כל הזמן, יש לי פקטור ראומטואידי בדם שהוא גבוה הרבה מאוד שנים. טיפלתי כל יום
שין ספלינט הינו שם נפוץ לכאבים בשוק בין הברך לבין הקרסול. כאבים בעצם השוקה נובעים מעומס יתר המאפיין פציעות ספורט. הכאבים נובעים מנזקים למעטפת עצם השוק, נזק לרקמות החיבור בין השרירים לעצם או משבר מאמץ. הכאבים יופיעו במהלך פעילות ספורטיבית ובמקרים רבים ייעלמו עד מספר שעות לאחר הפעילות.
הכאבים בעצם השוקה יכולים להתפתח לבעיה כרונית, אשר השפעות הטיפולים השונים בה מוגבלות. כאבים בשוק עלולים להתפתח גם כתוצאה מפתולוגיות בעלות השלכות משמעותיות כגון “תסמונת המדור”.
שין ספלינט וכן בעיות שוקיים נוספות, כולל תסמונת המדור ושברי מאמץ, מתרחשים בקרב אנשים הנחשפים לעומסי פעילות גבוהים, ללא זמני התאוששות או בגין פעילות לא נכונה (ריצה על משטחים קשים). שין ספלינט זו בעצם אחת הפציעות הכי מתסכלות לספורטאים מקצועיים ולחובבנים שעוסקים בספורט באדיקות, שכן היא הופכת, הלכה למעשה, את פעולת הריצה לפשוט בלתי אפשרית.
שברי מאמץ
סדק דק ברקמת העצם המאופיין בכאב מקומי וממוקד בחלק האמצעי של עצם השוק. שבר מאמץ מאובחן במיפוי עצמות. שברי מאמץ נפוצים בקרב אתלטים וטירונים המעורבים בפעילות עם עומס גדול על המפרק כגון ריצות ארוכות ומסעות למרחקים ארוכים תוך נשיאת משאות כבדים. גם במקרה זה, הטיפול בשין ספלינט חייב לכלול מנוחה, הפחת בעומס וחזרה הדרגתית לפעילות.
שין ספלינט – טיפול מומלץ
טיפולים מומלצים לכאבים בעצם השוקה הם מנוחה, קירור המקום, כדורים נוגדי דלקת, מדרסים, הרחבת טווח התנועה של הרגל באמצעות תרגול רפואי וטיפול פיזיותרפי. בעשור האחרון גם לייזר רך נהיה יותר ויותר פופואלרי כטיפול בשין ספלינט ואף נהיה נפוץ מאוד בעיקר בקרב ספורטים ואתלטים.
באופן כללי, מומלץ למי שסובל מכאבים בעצם השוקה למצוא באופן זמני פעילות ספורטיבית אחרת שאינה מעמיסה יותר מדי על עצמות הרגל בכלל ועל עצם השוקה בפרט. שחייה למשל היא אופציה מצויינת. גם רכיבה על אופניים נייחים יכולה להיות אופציה טובה, כל עוד היא נעשית בעצימות נמוכה
לשימוש בבי-קיור לייזר לטיפול בכאבים בשין ספלינט יש יתרונות רבים. הטיפול הוא טבעי, לא פולשני ואין חשש ממינון יתר או מתופעות לוואי, נושא שחשוב לספורטאים אך גם לכלל המטופלים, בבואם להפחית צריכת תרופות ותופעות לוואי הנלוות להן.
ניתן להשתמש במכשיר בכל זמן ובכל מקום, ללא צורך בהסתייעות באנשי מקצוע. הטיפול זמין, קל ונוח ובעיקר – יעיל בהפחתת הכאבים, בהפחתת מוקדי דלקת ובסיוע בהחלמת האזור וחזרה מהירה לשגרת פעילות ספורטיבית.
הנחיות לטיפול בשין ספלינט
יש לטפל מימין ומשמאל לעצם השוקה, באזור בו מופיע הכאב. במקרים של פציעה או חבלה יש להתחיל בטיפול סמוך ככל שניתן לאירוע הפגיעה, למשך 6-8 דקות בכל נקודת טיפול, פעמיים ביום.
במקרים של כאב כרוני יש להתחיל במינון של דקה וחצי לכל נקודת טיפול, ולהגביר את המינון בהדרגה ב – 30 שניות בכל יום, עד להגעה לטיפול באורך 6-8 דקות בכל נקודת טיפול, פעמיים ביום. חזרה על פעולות אלו עם מכשיר הבי-קיור לייזר לאורך תקופה ובהתאם להנחיות אלו, תעניק לשין ספלינט טיפול ראוי ואף יפחית את הכאבים הקיימים, במקביל לחידוש הרקמות ולטיפול במקור הבעיה בעצם השוקה.
לקריאת חוות דעת מקצועיות, מכתבי תודה ממטופלים ומחקרים: